Kermainen sillipasta
Kermainen sillipasta eli Sillikoulun carbonara on arjen herkullista pikaruokaa. Sillin maku pehmenee kermaisella kastikkeella ja parmesaanilla.Katso reseptivideo täältä.
20 minutes mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 250 g spagettia
- 2 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 prk Ahti Perinteinen sipulisilliä
- 1 rkl hienonnettua oreganoa
- 4 keltuaista
- 1 dl kuohukermaa
- 50 g parmesaania
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Pinnalle
- 50 g parmesaania
- tuoretta oreganoa
Ohjeet
- Valmista kastike. Sekoita kulhossa keskenään keltuaiset, kerma ja raastettu parmesaani.
- Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi ja valuta siivilässä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, pieneksi kuutioitu silli ja hienonnettu oregano. Lisää joukkoon pasta ja sekoita.
- Lisää kastike pastan joukkoon. Lämmitä miedolla lämmöllä hetken ja sekoita käännellen, kunnes kastike paksuuntuu.
- Mausta sillicarbonara suolalla ja pippurilla. Lisää annoksen pinnalle raastettua parmesaania ja tuoretta oreganoa.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!