Mummun salaatti
Klassinen kesän herkku esimerkiksi grillattavien lihojen ja uuden perunan seuraksi sisältää lehtisalaattia, kermavaahtoa, kananmunaa ja tietysti silliä.
15 minutes mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 220 g Abba Silliherkku Rapumarinoitua silliä
- 4 kananmunaa
- 1 kerä lehtisalaattia
- 1 dl kermaa
- 2 tl raastettua sitruunan kuorta
- 1 rkl sinappia
- ½ tl sokeria
- ½ tl suolaa
Ohjeet
- Sekoita sillipaloja purkissa. Nosta sillipalat marinadista.
- Keitä kananmunat kypsäksi.
- Huuhdo lehtisalaatti ja ravistele ylimääräinen vesi pois.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää Silliherkun marinadiliemi purkista sekä sinappi, sokeri, suola ja sitruunan kuoriraastetta.
- Leikkaa kananmunat munaleikkurilla pieneksi.
- Kasaa salaatti siten, että vadin pohjalle salaattia, salaatin päälle silliviipaleita ja kermakastiketta. Ripottele päälle pilkottua kananmunaa. Kasaa salaattia kerroksittain.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!