Paahdettu juuressosekeitto ja smetanasilliherkku
Uunissa paahdetuista makeista juureksista valmistuu täyteläinen juuressosekeitto helposti. Keiton pinnalle lisätään rapeita ruisleipälastuja ja Silliherkkua.Katso reseptivideo täältä.
1 hour hr
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 500 g porkkanaa
- 1 palsternakka
- ½ juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
- 4 dl kasvislientä
- 4 dl kermaa
- timjamia
- mustapippuria
Ruisleipäkrutongit
- 8 ohutta siivua jälkiuunileipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- ½ prk Abba Valkosipulisilliä
- tuoretta yrttiä
Ohjeet
- Pese juurekset huolellisesti. Kuori palsternakka ja selleri, ohutkuorista porkkanaa ei tarvitse kuoria. Laita kasvikset uunivuokaan, lisää öljy ja suola. Paahda kasviksia 200 °C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet.
- Valmista samalla uunissa ruisleipäkrutongit. Siivuta jälkiuunileipä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja sivele öljyllä ja mausta suolalla. Paahda 200 °C noin 5 minuuttia, kunnes krutongit tuntuvat rapeilta. Tarkkaile leipiä välillä etteivät tummu liikaa.
- Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja kerma. Lisää paahdetut kasvikset tehosekoittimeen kasvisliemi-kermaseoksen ja timjamin kanssa. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Lisää keittoannosten pinnalle Silliherkkua ja ruisleipäkrutonkeja.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!