Sillillä maustetut järvikalapihvit

Sillillä maustetut järvikalapihvit

Todelliset kalanystävät saavat Ahti-sillistä ekstrapotkua näihin järvikalapihveihin. Kylkeen sopii esimerkiksi tillikermaviili ja paistetut uudet perunat. Maukasta kesäruokaa, kokeile!
30 minutes
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 6

Ainesosat
  

  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 kg kalafileitä (esim. ahven, hauki, kuha ja särki)
  • 10 palaa Ahti Tillisilliä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • ½ dl sitruunan mehu
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 6 oksaa hienonnettua tuoretta tilliä

Paistamiseen

  • öljyä ja voita

Ohjeet
 

  • Paista sipuli.
  • Hienonna kalafileet monitoimikoneessa. Jos joku fileistä on varmasti ruodoton, niin voit lisätä sen vasta hienontamisen loppuvaiheessa jolloin pihveihin jää isompia palasia kalaa tuomaan purutuntumaa. Voit lisätä sillin joukkoon heti hienontamisen alkuvaiheessa, jos haluat sillit piiloon taikinaan vain makua tuomaan tai lisää silli mausteiden kanssa, jos haluat isompia paloja pihvimassaan.
  • Lisää lopuksi koneen käydessä munat, kerma, sipuli, korppujauhot, sitruunamehu ja mausteet sekä tilli. Voit myös sekoittaa taikinan käsin.
  • Muotoile taikinasta kosteilla käsillä pihvejä ja paista ne pannulla ruskeiksi. Käytä paistamiseen öljy-voi -seosta, jotta pihvit saavat väriä ja makua, mutta eivät pala öljyn ansiosta. Voit paistaa pihvit myös uunipellillä tai muotoilla murekkeeksi.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!