Sillicoulibiac
Tämä alunperin Venäjältä tuleva herkku oli 1900-luvun alussa niin suosittu, että jopa kokkien kuningas Auguste Escoffier lisäsi Coulibiac-reseptejä nykyaikaisen gastronomian määrittäviin teoksiinsa.
1 hour hr 30 minutes mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 120 g voita
- 250 g vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 rkl vettä
- 3 kananmuna
- 1 dl riisiä
- 1 kananmunan keltuainen
- 250 g Abba Ranskalainen sipulisilliä
- voita
Ohjeet
- Sekoita voi, vehnäjauhot ja suola kunnes voi ja jauho ovat sekoittuneet tasaiseksi. Lisää vesi ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja kääri taikina kelmuun. Anna levätä kylmässä 1h.
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Jäähdytä riisi ja lisää joukkoon yksi keltuainen.
- Keitä kananmunat kypsäksi ja hienonna veitsellä kuutioiksi.
- Valuta silli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Kauli taikina ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja laita täytteet taikinan keskelle kerroksittain. Tarkoitus on, että täyte on taikinalevyn keskellä ja reunoilla on puhdasta taikinaa ilman täytettä. Ensin puolet riisistä tasaiseksi levyksi, jonka päälle sillipalat ja kanamunakuutiot ja lopuksi jälleen riisikerros niin, että silli ja kananmuna jäävät riisikerrosten väliin. Laita muutama nokare voita päälle. Taita taikina täytteen päälle ja asettele uunipellille saumapuoli alaspäin.
- Voitele kääre kananmunalla. Leikkaa pintaan pieniä viiltoja.
- Paista 180-asteisesa uunissa kypsäksi noin 20 minuuttia.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!