Fish-chips

Fish & Chips

Pehmeän mausteinen matjessilli taipuu myös leivitettynä ja friteerattuna. Tämä englantilaisen pubiklassikon silliversio vie kielen mennessään. Jos tuntuu, että silleistä tulee liian suolaisia, voit liottaa niitä pari tuntia kylmässä vedessä ennen valmistusta.
1 hour
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

  • 1 kg isoja kiinteitä perunoita
  • 2 l vettä
  • 3 tl suolaa
  • 1.5 l syväpaistoöljyä tai rypsiöljyä friteeraamiseen
  • 1 rkl sormisuolaa

Friteeraustaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja (säästä osa leivitykseen)
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2.5 dl vaaleaa olutta
  • 1/2 prk Ahti Matjessilliä

Hernetahna

  • 50 g laktoositonta voita
  • 200 g pakasteherneitä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl hienonnettua minttua

Tartar-kastike

Ohjeet
 

  • Pese ja suikaloi perunat kuorineen. Keitä perunoita 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä kattilassa. Valuta perunat ja anna niiden jäähtyä.
  • Kaada öljy kattilaan ja lämmitä 180 asteiseksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe vispilällä oluen sekaan. Kuivaa sillipalat paperilla, pyörittele jäljelle jääneissä vehnäjauhoissa ja dippaa sen jälkeen friteeraustaikinaan. Kypsennä kalapalat yksitellen öljyssä noin 4 minuuttia, kunnes ne saavat kullanruskean värin. Laske kalapalat talouspaperille vetäytymään. Kypsennä keitetyt ja valutetut perunat samassa öljyssä kunnes ne ovat rapeita. Valuta perunat leivinpaperilla ja mausta sormisuolalla.
  • Sulata voi kattilassa ja lisää herneet sekaan. Lämmitä herneitä noin 5 minuuttia voissa ja ota kattila pois liedeltä. Purista joukkoon sitruunamehu ja mausta suolalla sekä pippurilla. Aja herneet sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi ja lisää lopuksi hienonnettu minttu. Sekoita majoneesi, kermaviili ja loput ainekset keskenään tartar-kastikkeeksi. Tarjoile fish & chips hernetahnan ja tartar-kastikkeen kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!