Tomaattisilliä ja munakokkelia perunaleivällä
Kylmä munakokkeli sopii hyvin sillin ja leivän kanssa tarjottavaksi. Perunaleipä on klassinen suomalainen perunamuusin tähdeleipä.
20 minutes mins
RUOKALAJI Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 prk Ahti Tomaattisilliä
- 1 ruukku jääsalaattia
- 2 tomaattia viipaleina
Perunaleipä
- 500 g vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 rkl voita
- 2½ dl perunamuusia
- 2½ dl lämmintä vettä
Munakokkeli
- 2 kananmunaa
- ½ dl kuohukermaa
- ½ ruukkua ruohosipulisilppua
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Ohjeet
- Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää voi ja nypi se jauhoihin. Lisää perunamuusi ja sekoita. Tee keskelle kolo ja kaada lämmin (+40 C) vesi sinne. Sekoita ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja hiero ilmakuplat pois. Voitele leipävuoka. Leivo taikinasta patukka ja nosta se vuokaan. Anna leivän kohota liinan alla noin 1/2 tuntia. Paista 200 °C noin 1/2 tuntia.
- Valmista munakokkeli. Sekoita kaikki aineet ja kypsennä munakokkelia kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes massa on pehmeää.
- Leikkaa jäähtyneestä leivästä viipale, paahda ja laita sen päälle tarjolle salaattia, tomaattiviipaleita, munakokkelia ja silliä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!