caponata

Caponata

Caponata on herkullinen italialainen kasvismuhennos, johon silli sopii erinomaisesti. Tarjoile haudutetun caponatan kanssa rapeaksi paahdettua leipää. Mainio resepti kylmeneviin syysiltoihin!
40 minutes
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

  • 1 munakoiso
  • 1 rkl suolaa
  • 2 kpl punasipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 4 kypsää tomaattia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl pieniä kapriksia
  • 2 dl kalamata-oliiveja
  • ½-1 prk Ahti Tomaattisilliä
  • tai silliä oman maun mukaan
  • ½ persiljapunttia

Lisäksi

  • paahdettua leipää

Ohjeet
 

  • Siivuta munakoiso pitkiksi viipaleiksi ja ripottele viipaleille suolaa. Suola irrottaa nestettä munakoisoista, anna suolan vaikuttaa noin 15 minuuttia. Kuivaa viipaleet ja kuutioi munakoisot pieneksi.
  • Siivuta punasipulit ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuutioi loput kasvikset. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä, lisää loput kasvikset ja kuullota. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
  • Lisää joukkoon kaprikset ja oliivit. Hauduta caponataa hetki ja lisää joukkoon hienonnettu persilja ja sillipalat. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, Tarjoile caponatan kanssa esimerkiksi paahdettua leipää.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!