Etanasillit
Etanapannu esiin ja bloggaajan “Kaikki äitini reseptit” -ohjeella valmistamaan alkuruoaksi tai iltaherkuksi etanasilliä. Kokeile reseptiä alta ja ihastu!
30 minutes mins
RUOKALAJI Alkupalat
ANNOSMÄÄRÄ 5
Ainesosat
- 1 prk Ahti Matjessilliä
- 50 g voita
- 4-5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl kapriksia
- 3-5 kpl valkosipulinkynttä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- ½ pieni fenkoli
Pinnalle
- 1 dl eilistä leipää rouhittuna tai pankojauhoa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun
- sitruunalohkoja
Ohjeet
- Laita uuni lämpiämään 200 °C ja ota esille etanapannut. Paloittele sillipalat pienemmiksi kuutioiksi.
- Jaa sillipalat etanapannun koloihin. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset, valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Kuutioi myös fenkoli pieneksi. Sekoita kaikki yhteen voin kanssa. Jaa massa tasan etanapannun koloihin sillin päälle.
- Yhdistä pintamurun ainekset ja jaa seos kolojen päälle. Paista 200 °C noin 6 minuuttia, kunnes voi kuplii ja leipämuru saa pintaan hiukan väriä. Varaa ruokailijoille sitruunalohkoja puristettavaksi annoksen pintaan.
- Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!