Etanasillit

Etanasillit

Etanapannu esiin ja bloggaajan “Kaikki äitini reseptit” -ohjeella valmistamaan alkuruoaksi tai iltaherkuksi etanasilliä. Kokeile reseptiä alta ja ihastu!
30 minutes
RUOKALAJI Alkupalat
ANNOSMÄÄRÄ 5

Ainesosat
  

  • 1 prk Ahti Matjessilliä
  • 50 g voita
  • 4-5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl kapriksia
  • 3-5 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • ½ pieni fenkoli

Pinnalle

  • 1 dl eilistä leipää rouhittuna tai pankojauhoa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja

Ohjeet
 

  • Laita uuni lämpiämään 200 °C ja ota esille etanapannut. Paloittele sillipalat pienemmiksi kuutioiksi.
  • Jaa sillipalat etanapannun koloihin. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset, valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Kuutioi myös fenkoli pieneksi. Sekoita kaikki yhteen voin kanssa. Jaa massa tasan etanapannun koloihin sillin päälle.
  • Yhdistä pintamurun ainekset ja jaa seos kolojen päälle. Paista 200 °C noin 6 minuuttia, kunnes voi kuplii ja leipämuru saa pintaan hiukan väriä. Varaa ruokailijoille sitruunalohkoja puristettavaksi annoksen pintaan.
  • Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!