Grillattua kukkakaalia ja kapris-sillikastiketta
Abban sillit toimivat erinomaisesti anjoviksen tapaan maustamaan esimerkiksi suolaisia kastikkeita. Sillistä ja kapriksista tehty sillikastike sopii erinomaisesti grillattujen kukkakaalien kaveriksi.
30 minutes mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 6
Ainesosat
- 2 kpl kukkakaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 siivua vaaleaa leipää
- 75 g laktoositonta voita
- 1 prk Abba silliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 60 g pieniä kapriksia
- ½ sitruunan mehu
- sitruunankuorta
- lehtipersiljaa
Ohjeet
- Leikkaa kukkakaalin nuput paksuiksi siivuiksi. Voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Grillaa kypsiksi.
- Revi leipä pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi kolmasosalla voista pannulla.
- Hienonna kesäsilli ja valkosipuli.
- Sulata loppu voi pannulla ja paista silli voissa kunnes se alkaa sulaa ja saada väriä. Ota pannu pois lämmöltä ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, kaprikset ja sitruunan mehu.
- Kaada sillikastike grillattujen kukkakaalien päälle ja viimeistele tuoreella lehtipersiljalla, raastetulla sitruunankuorella ja leipämuruilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!