Isoäidin silliviettelys 1928
Tätä perinneherkkua ei voi unohtaa joulupöydästä! Perinteinen silliviettelys sopii erinomaisesti vaikka joululimpun tai saaristolaisleivän kanssa tarjottavaksi.
15 minutes mins
RUOKALAJI Joulu, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 prk Ahti Matjessilliä
- 1 kpl punasipuli
- 2 kpl keitettyä munaa
- 1 kpl Granny Smith -omena
- ½ dl suolakurkkukuutioita
- 100 g saaristolaisleipää
Kastike
- 1 prk smetanaa (150 g)
- 1 rkl sinappia
- ripaus sokeria
- puolikkaan sitruunan mehu
Ohjeet
- Leikkaa sillipalat pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja silppua sipuli.
- Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Kuori munat ja leikkaa hakkelukseksi.
- Sekoita sillikuutiot, sipulisilppu, omenapalat, suolakurkkukuutiot ja kananmunahakkelus keskenään. Poista leipäpalasta reunat. Leikkaa leivästä mahdollisimman ohuita lastuja ja paahda leipälastut pannulla rapeaksi.
- Vaahdota kastikkeen smetana. Lisää sitruunamehu, sinappi sekä sokeri ja sekoita sillimassaan varovasti.
- Laita massaa sopivaan maljaan ja koristele punasipulirenkailla, leikatulla ruohosipulilla ja paahdetulla saaristolaisleipälastuilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!