Itse tehty näkkileipä sillin ja mätitahnan kanssa
Itse tehty näkkileipä on trendiherkku, jota voi varioida oman mielen mukaan miltei rajattomasti. Silli ja erilaiset siemenet sopivat hyvin keskenään makupariksi, mutta sekaan voit heittää vaikka mitä muuta!
30 minutes mins
RUOKALAJI Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 prk Abba Silliherkku Rapumarinoitu silliä
- 200 g keitettyä perunaa viipaleina
- 1 punasipuli ohuina renkaina
Näkkileipä
- 1½ kaurahiutaleita
- 3½ dl kädenlämpöistä vettä
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl pellavansiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl kuorettomia seesaminsiemeniä
- 1½ dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
- 1 tl sormisuolaa
Koristeluun
- tuoreita yrttejä ja punasipulirenkaita
Ohjeet
- Valmista näkkileipä. Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta hellalla miedolla lämmöllä 1 minuutin ajan. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon muut ainekset, paitsi siemensekoitus ja sormisuola ja anna levätä noin 30 minuuttia.
- Vuoraa uunipellit leivinpaperilla. Jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa. Laita pelti uuniin ja paista 180 °C noin 20 minuuttia. Anna näkkärien kuivahtaa 2 h ennen ruokailua.
- Paahda perunaviipaleet kuivalla pannulla ja laita niitä näkkärin päälle. Laita sillipalat (valitse suosikkisillisi) tarjolle perunaviipaleen päälle. Koristele yrteillä ja punasipulirenkailla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!