Lämmin varhaisperunasalaatti & silli-kevätsipulivoi
Lämmin varhaisperunasalaatti & silli-kevätsipulivoi on kesäinen ruoka, joka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena. Makua salaattiin antaa aromikas silli-kevätsipulivoi, joka viimeistelee annoksen ja kokoaa kaikki kesän maut lautaselle. Tämä on mökkiruokaa parhaimmillaan.
40 minutes mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 500 g varhaisperunaa pestynä ja keitettynä
- 3 rkl öljyä
- 4 kpl vihreää tankoparsaa kuorittuna ja paloiksi leikattuna
- 2 tankoa varsiselleriä viipaleina
- 50 g pinaattia
- 2 kpl kevätsipulia viipaleina
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
SIlli-kevätsipulivoi
- 100 g voita
- 2 rkl kevätsipulia ohuina viipaleina
- 50 g Ahti Perhesilliä kuutioituna
- rouhittua mustapippuria
Ohjeet
- Valmista ensin silli-kevätsipulivoi. Ruskista voi kattilassa varovasti. Kaada voi kattilasta toiseen astiaan ja anna jäähtyä hetki. Lisää voin joukkoon kevätsipuli, sillipalat ja ripaus rouhittua mustapippuria. Anna maustua hetki.
- Puolita perunat pituussuunnassa ja lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Lisää pannulle öljy ja perunat. Anna paahtua rauhassa kunnes perunassa on kauniin paahteinen väri. Ryöppää parsa ja selleri kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Nosta kasvikset pois ja valuta hyvin. Ryöppää myös pinaattia noin 10 sekunnin ajan.
- Sekoita paahdetut perunat, kasvikset, pinaatti ja kevätsipuli varovasti keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit maustaa koko salaatin silli-kevätsipulivoilla tai tarjota ne erikseen, jolloin jokainen voi maustaa salaattia oman maun mukaisesti.
- Tarjoile lämmin varhaisperunasalaatti sekä silli-kevätsipulivoi esimerkiksi savustetun siian kanssa.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!