Merimiessilli
Merimiessilli on tuhti perinteinen annos, jossa maistuu suolaisen sillin, kirpeän oluen ja pehmeän perunan yhdistelmä. Merimiessilli valmistuu helposti uunissa.
20 minutes mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 prk Abba Ruohosipuli- ja tillisilliä
- 3 keskikokoista sipulia ohuina suikaleina
- 1 kg kiinteitä perunoita kuorittuna ja 1 cm:n viipaleina
- 2 rkl voita
- 1-2 tl suolaa
- 6 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- ½ plo vaaleaa lagerolutta
- 6 dl lihalientä
Ohjeet
- Ruskista sipulit keskilämmöllä voissa. Siirrä sipulit toiseen astiaan ja kaada olut pannulle. Anna kiehua hetki. Lisää lihaliemi ja mausteet.
- Lado perunat, sillit ja sipulit uunivuokaan kerroksittain. Lado ainekset niin, että alle sekä päälle tulee perunakerros.Mausta jokainen kerros kevyesti suolalla.
- Kaada päälle lihaliemi. Painele mausteet perunoiden alle. Nesteen tulisi olla melkein päällimmäisen perunakerroksen tasalla.
- Hauduta uunissa 200 °C noin 1 - 1,5 tuntia. Mikäli perunat ottavat liikaa väriä, voit peittää vuoan foliolla jossa on muutama reikä, jotta höyry pääsee ulos.
- Tarjoile Felix-punajuurien ja -maustekurkkujen kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!