Mustaherukkasilli
Mustaherukat tuovat liemeen upean värin lisäksi kirpeän ja makean maun. Lisää makua mustaherukkasilli saa herukanlehdistä. Valmista mustaherukkasilliä vaikka syksyn sadonkorjuujuhliin.
20 minutes mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat, Lisukkeet
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 100 g mustaherukoita
- 10 kpl mustaherukanlehtiä
- 2 prk Ahti Perhesilliä
Mausteliemi
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1½ dl sokeria
- 3 dl vettä
- 2 tl suolaa
Ohjeet
- Puhdista mustaherukanlehdet huolellisesti.
- Keitä etikka, sokeri, vesi ja suola kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada mausteliemi herukanlehtien päälle ja anna jäähtyä.
- Kokoa huolellisesti puhdistettuun lasipurkkiin kerroksittain sillipaloja, mustaherukoita ja musta-herukanlehtiä. Kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että sillit peittyvät.
- Sulje kansi ja anna maustua kaksi päivää, jonka jälkeen mustaherukkainen silli on valmis nautittavaksi.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!