Parsaa, kevätpurjoa, silliä ja mätitahnamajoneesia
Kevään juhlien alkuruoka syntyy helposti parsasta, kevätpurjosta ja sipulisillistä. Kasvisversion alkuruoasta saat jättämällä sipulisillin pois ja sekoittamalla kastikkeen majoneesista ja sitruunasta.
30 minutes mins
RUOKALAJI Alkupalat, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 puntti vihreää parsaa
- 4 kpl pientä kevätpurjoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- ripaus suolaa
Kastike
- 1 dl Kallen Mätitahnaa
- 1 dl majoneesia
- 1 tl sitruunamehua
- ½ prk Abba Ranskalainen sipulisilliä
Ohjeet
- Poista parsojen kova kantaosa, halkaise suuremmat purjot ja huuhtele sisus. Paista tai grillaa parsat ja purjot rypsiöljyssä noin 3 - 5 minuuttia koosta riippuen. Lisää kasvisten pinnalle sitruunamehua ja ripaus suolaa.
- Sekoita mätitahna, majoneesi ja sitruunamehu tasaiseksi.
- Kokoa alkuruoka parsoista, kevätpurjosta, sillistä ja mätitahnamajoneesista.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!