Perunasalaatti sinappimajoneesikastikkeella
Helppo perunasalaatti maustetaan kevätsipulilla ja hienonnetulla tillisillillä. Mukaan raastetaan keitetyn kananmunan valkuaiset ja sinappiseen majoneesikastikkeeseen sekoitetaan mukaan raastetut keltuaiset.
1 hour hr
RUOKALAJI Alkupalat, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 6
Ainesosat
- 1 kg kiinteää perunaa
- 4 kananmunaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- ½ punttia kevätsipulia
- 1 prk Abba Ruohosipuli- ja tillisilliä
Kastike
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl tillisillin lientä
- 1 rkl sinappia
- 4 keitetyn kananmunan keltuaiset
- ripaus suolaa
Ohjeet
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja jäähdytä. Keitä kananmunat kypsiksi laittamalla kananmunat kiehuvaan veteen, keittoaika kananmunille on noin 10 minuuttia jolloin keltuainenkin on täysin kypsä ja helppo raastaa. Jäähdytä kananmunat keiton jälkeen nopeasti kylmässä vedessä.
- Pilko perunat kuutioiksi. Lisää joukkoon rypsiöljy, mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna joukkoon kevätsipulit ja tillisillinpalat. Raasta valkuaiset ja lisää joukkoon.
- Sekoita majoneesin joukkoon tillisillin lientä ja sinappia. Raasta joukkoon keltuaiset ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Viimeistele perunasalaatti majoneesikastikkeella.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!