Piparkakkuinen joulusilli
Piparkakkuinen joulusilli saa makunsa piparkakkujen päämausteista. Tämä joulusilli-ohje sopii saumattomasti joulun kalapöytään. Halutessasi voit käyttää ohjeessa myös valmista piparkakkumaustetta. Piparkakkuinen joulusilli sopii erinomaisesti voilla voidellun mallasleivän päälle.
15 minutes mins
RUOKALAJI Joulu, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 prk Ahti Perhesilli
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- ½ dl sokeria
- 2 kpl kokonaista kanelitankoa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kokonaista neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
Ohjeet
- Yhdistä etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Lado sillipalat puhtaisiin lasipurkkeihin siten, että purkit tulevat puolilleen. Kaada ja lusikoi päälle maustelientä sekä joukossa olevia mausteita.
- Lado toinen kerros silliä purkkeihin ja peitä liemellä. Sulje kansi ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!