Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku
Rosmariinipeltileipä on superhelppo valmistaa sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään. Valmis taikina kaadetaan pellille ja kohotetaan. Paistetulle leivälle lisätään raikasta salaattia ja Silliherkkua.Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku -resepti löytyy myös videona. Katso reseptivideo täältä.
1 hour hr 30 minutes mins
RUOKALAJI Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 10
Ainesosat
Leipä
- ½ l vettä
- 1 rkl kuivahiivaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 oksaa rosmariinia
- ½ dl rypsiöljyä
- 10 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
- ½ dl rypsiöljyä
- tuoretta rosmariinia
- 2 tl suolaa
Salaatti
- 1 nippu rucolaa
- 1 pss tummaa salaattia
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
Ohjeet
- Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, sokeri, suola, hienonnettu rosmariini, rypsiöljy ja vehnäjauho. Vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Lisää leivän pinnalle rypsiöljy, painele pintaan sormella reikiä ja lisää rosmariinia ja suolaa.
- Paista leipä 170 °C noin 30 minuuttia. Jäähdytä leipä ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja lisää leiville. Viimeistele peltileipäpalat Silliherkulla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!