Ruokaisa silli-rapuleipä
Klassisen katkarapuleivän nostaa uudelle tasolle Abban Silliherkku Rapumarinoitu silli sekä Vaasan Tumma Herkku ruisleipä. Silliherkun kastike maustaa tässä reseptissä myös katkaravut. Valmista tulee heti, mutta pienellä maustumisajalla saa aikaan vielä herkullisemman lopputuloksen. Voit tehdä silli-rapumassan valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.
RUOKALAJI Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 prk Abba Silliherkku Rapumarinoitua silliä
- 4 kpl Vaasan Ruispala Tummaa Herkkua
- 200 g katkarapuja
- 1 kananmuna keitettynä
- 2 tl Dijon-sinappia
- 50 g ranskankermaa vatkattuna
- 50 g ruohosipulituorejuustoa
- 4 lehteä jääsalaattia
- 6 cm pala kurkkua ohuina suikaleina
- 1 nippu kevätsipulia ohuina viipaleina
- ½ sitruuna viipaleina
- mustapippuria
Ohjeet
- Kuutioi keitetty kananmuna.
- Sekoita yhteen silli liemineen, valutetut katkaravut, munakuutiot, Dijon-sinappi ja vatkattu ranskankerma.
- Voitele ruisleipä ruohosipulituorejuustolla ja aseta päälle salaatinlehti.
- Lusikoi salaatin päälle silli-rapumassaa.
- Koristele kurkkusuikaleilla, kevätsipulilla ja sitruunaviipaleilla. Viimeistele leipä rouhitulla mustapippurilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!