Silli-fenkolipannarit
Hellapoliisin ideoimalla ohjeella valmistat Ahti -sillillä ja fenkolilla maustetut pikkupannarit illanistujaisiin tai evääksi. Pieniin suupalan kokoisiin vuokiin valmistettuna ne maistuvat smetana- tai creme fraiche nokareen kanssa alkupalapöydässä tai pikkusuolaisen nälkään.Vuoan koosta riippuen pannareita valmistuu 24 – 48 kpl.
40 minutes mins
RUOKALAJI Alkupalat, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 24
Ainesosat
Taikina
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- ½ dl öljyä
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 100 g juustoraastetta
Lisäksi
- 1 prk Ahti Matjessilliä
- 1 punasipuli
- 100-150 g fenkolia
Pinnalle
- 100-150 g smetanaa tai ranskankermaa
- tilliä
Ohjeet
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Sekoita.
- Lisää öljy ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon myös juustoraaste.
- Jaa taikina pieniin muffinivuokiin. Käytä paperivuokien alla mielellään muffinipeltiä.
- Leikkaa sillipalat pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli sekä fenkoli ja jaa nämä taikinan päälle.
- Kypsennä 200 °C uunissa noin 15 - 20 minuuttia vuoan koosta riippuen. Lusikoi hieman jäähtyneiden pannarien päälle smetanaa tai ranskankermaa. Koristele tillitupsulla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!