Sillileivokset
“Tiskivuoren emännän” hienostuneet ja kauniit Ahti -sillistä taiotut sillileivokset sopivat juhlapöytään esimerkiksi kuohuviinin kanssa tarjottavaksi.
1 hour hr
RUOKALAJI Alkupalat, Joulu, Juhlapöytään
ANNOSMÄÄRÄ 15
Equipment
- jämäköitä muffinssivuokia
- pursotinpussi + tylla
Ainesosat
Pohja
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- hyppysellinen suolaa
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 prk Ahti Matjessilliä
- 1 pieni punasipuli
- 240 g smetanaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 kananmuna
- kourallinen hienonnettua ruohosipulia
- kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
- ripaus mustapippuria
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- 3 rkl piparjuurituorejuustoa
- lehtipersiljaa
Ohjeet
Pohjien valmistus
- Aloita leivosten valmistaminen taikinapohjan leipomisella. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot, suola ja vesi. Nypi taikina sormin tasaiseksi massaksi.
- Kerää valmis taikina palloksi, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täytteen valmistus
- Kuutioi sillipalat ja hienonna punasipuli pieneksi. Lisää ne smetanan kanssa kulhoon.
- Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu sekä riko kananmuna. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää hienonnettu tuore ruohosipuli sekä lehtipersilja.
- Rouhi seokseen vielä hyppysellinen mustapippuria ja sekoita.
Leivosten kokoaminen
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Ota taikina jääkaapista ja jaa se noin 15:sta osaan.
- Painele taikina huolellisesti muffinssivuokien pohjalle sekä reunoille. Laita vuoat uunipellille ja kaada täyte taikinapohjille tasaisesti.
- Paista leivoksia uunissa 200 °C noin 15 - 20 minuuttia, kunnes leivosten reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn. Anna leivosten jäähtyä.
Viimeistely
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon piparjuurituorejuusto ja sekoita massa tasaiseksi.
- Lusikoi seos pursotinpussiin ja pursota vaahtoa hieman kunkin leivoksen päälle. Koristele leivokset vielä lehtipersiljan lehdin.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!