Sillileivokset

Sillileivokset

“Tiskivuoren emännän” hienostuneet ja kauniit Ahti -sillistä taiotut sillileivokset sopivat juhlapöytään esimerkiksi kuohuviinin kanssa tarjottavaksi.
1 hour
RUOKALAJI Alkupalat, Joulu, Juhlapöytään
ANNOSMÄÄRÄ 15

Equipment

  • jämäköitä muffinssivuokia
  • pursotinpussi + tylla

Ainesosat
  

Pohja

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • hyppysellinen suolaa
  • 3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 prk Ahti Matjessilliä
  • 1 pieni punasipuli
  • 240 g smetanaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 kananmuna
  • kourallinen hienonnettua ruohosipulia
  • kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
  • ripaus mustapippuria

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 rkl piparjuurituorejuustoa
  • lehtipersiljaa

Ohjeet
 

Pohjien valmistus

  • Aloita leivosten valmistaminen taikinapohjan leipomisella. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot, suola ja vesi. Nypi taikina sormin tasaiseksi massaksi.
  • Kerää valmis taikina palloksi, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täytteen valmistus

  • Kuutioi sillipalat ja hienonna punasipuli pieneksi. Lisää ne smetanan kanssa kulhoon.
  • Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu sekä riko kananmuna. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää hienonnettu tuore ruohosipuli sekä lehtipersilja.
  • Rouhi seokseen vielä hyppysellinen mustapippuria ja sekoita.

Leivosten kokoaminen

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Ota taikina jääkaapista ja jaa se noin 15:sta osaan.
  • Painele taikina huolellisesti muffinssivuokien pohjalle sekä reunoille. Laita vuoat uunipellille ja kaada täyte taikinapohjille tasaisesti.
  • Paista leivoksia uunissa 200 °C noin 15 - 20 minuuttia, kunnes leivosten reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn. Anna leivosten jäähtyä.

Viimeistely

  • Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon piparjuurituorejuusto ja sekoita massa tasaiseksi.
  • Lusikoi seos pursotinpussiin ja pursota vaahtoa hieman kunkin leivoksen päälle. Koristele leivokset vielä lehtipersiljan lehdin.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!