Sillillä maustettu kala-äyriäiskeitto
Sillikoulun suomalainen versio ranskalaisesta Bouillabaisse-keitosta! Suomalaisista kaloista valmistettu keitto maistuu kesältä, mutta lämmittää myös talvella.
1 hour hr
RUOKALAJI Keitot, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia kuutioituna
- 2 tomaattia kuutioituna
- 6 perunaa
- 1 porkkana
- 1 fenkoli
- 1 l kalalientä
- 3 dl valkoviiniä
- hyppysellinen sahramia
- 3 laakerinlehteä
- 50 g Ahti Perinteinen sipulisilliä
- 200 g lohta kuutioituna
- 150 g siika- tai kuhafileeitä
- 12-15 kpl sinisimpukoita
- 12-15 kpl katkarapuja
- 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- lehtipersiljaa nypittynä
Ohjeet
- Kuori ja leikkaa perunat, porkkanat ja fenkolit tasakokoisiksi suupaloiksi.
- Kuullota valkosipuli, sipuli ja tomaattikuutiot oliiviöljyssä. Lisää joukkoon porkkanat sekä fenkoli ja jatka kuullottamista vielä hetki.
- Lisää joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa.
- Lisää sahrami, laakerinlehdet sekä kalaliemi ja laita joukkoon perunat. Mausta suolalla ja anna keiton kypsyä hiljalleen, kunnes juurekset ja kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää sinisimpukat ja katkaravut. Kypsennä noin 3 minuuttia ja lisää joukkoon lohi- ja sillipalat.
- Ota kattila pois liedeltä ja anna kalojen kypsyä kattilassa kannen alla. Paista sillä aikaa siikaan hyvä väri pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Mausta siika suolalla ja mustapippurilla.
- Annostele keitto lautaselle ja viimeistele annos paistetulla siialla ja lehtipersiljalla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!