Sillillä maustetut gougères-tuulihatut
Sillillä maustetut gougères-tuulihatut maistuvat perinteistä silliä vierastavallekin. Nämä pienet suolapalat häviävät parempiin suihin hyvinkin nopeasti, varsinkin jos seurana on tuopillinen sopivaa mallasjuomaa. Sillisyyden tuplaamiseksi voi tuulihatut vielä jäähdyttyään täyttää esimerkiksi sillimoussella.
1 hour hr
RUOKALAJI Alkupalat, Kylmät silliruoat, Naposteltavat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 5-6 palaa Boy Sipulisilliä
- 5 rkl voita
- 1½ dl rasvatonta maitoa
- ¼ tl suolaa
- 1.2 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl kananmunaa
- ½ dl Gruyère-juustoa raastettuna
- ½ dl Pecorino-juustoa raastettuna
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
- maitoa voiteluun
- juustoraastetta kuorruttamiseen
Ohjeet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Kuumenna voi, maito ja suola kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
- Lisää jauhot ja sekoita kunnes seos sakenee ja vetäytyy kattilan reunoilta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
- Lisää kananmunat yksitellen, niin että kananmuna yhdistyy taikinaan kunnolla ennen seuraavan lisäämistä.
- Lisää juustoraasteet, mustapippuri, hienonnettu silli ja timjaminlehdet. Nostele taikinasta kahdella lusikalla reiluja kahden sentin palloja leivinpaperille vajaan viiden sentin välein. Voitele maidolla ja kuorruta juustoraasteella.
- Paista n. 30 min kunnes tuulihatut ovat ruskistuneet ja paisuneet. Älä avaa uunia kesken paistamisen.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!