Sillipestopasta parsalla
Yksinkertainen ja nopea sardiinipastan innoittama sillipestopasta on ravitseva sekä herkullinen arkiruoka. Nauti italialaisesta maalaistunnelmasta, johon makua tuo Abban Valkosipulisilli.
4 minutes mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
Pesto
- 8 palaa Abba Valkosipulisilliä
- 2 ruukkua basilikaa
- ½ sitruunan mehu
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl pieniä kapriksia
- ½ dl raastettua pecorinojuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
Lisäksi
- 200 g pikkuparsaa tai isoa parsaa pitkittäin halkaistuna
- suolaa
- 300 g pastaa (esimerkiksi bucatini)
Viimeistelyyn
- raastettua pecorinojuustoa
- raastettua sitruunankuorta
Ohjeet
- Aja silli, basilika, sitruunamehu, valkosipulinkynnet, kaprikset, pecorino ja oliiviöljy karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella.
- Poista parsoista puiset tyvet ja keitä napakaksi suolatussa vedessä. Keitä pasta samassa vedessä al dente, valuta ja sekoita pesto ja parsat pastan joukkoon.
- Viimeistele pasta pecorinoraasteella ja raastetulla sitruunankuorella.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!