Sillipyörykät

Sillipyörykät

Sillipyörykät ovat pikkusuolainen, josta kukaan ei taatusti ensinäkemällä arvaa pääraaka-ainetta! Sillin kevyt paistaminen voissa ennen soseuttamista parantaa makua, mutta voit myös jättää sen vaiheen pois.
Tarjoile sillipyörykät tomaattisalsakastikkeen ja aiolin kanssa. Ripottele halutessasi päälle tuoreita yrttejä, jos sinulla on niitä.
1 hour
RUOKALAJI Naposteltavat
ANNOSMÄÄRÄ 6

Ainesosat
  

  • 2 prk Ahti Perhesilliä á 240 g
  • 500 g puikulaperunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kpl salottisipulia
  • 1 kpl kananmuna
  • tl kanelia
  • ¼ tl sokeria
  • 10 tippaa tabascoa
  • 1 rkl perunajauhoa
  • pippuria
  • voita
  • korppujauhoja
  • öljyä

Salsakastike

  • aurinkokuivattu tomaatti
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 salottisipulia
  • ½ kpl punainen chili
  • dl karkeasti silputtuja säilöttyjä tomaatteja
  • ½ dl öljyä
  • sokeria

Aioli

  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl majoneesia
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunamehua

Ohjeet
 

  • Kuori perunat, keitä kypsäksi suolattomassa vedessä ja kaada keittovesi pois.
  • Paista valutetut ja kuivatut sillit voissa, noin 2-3 minuuttia. Voit toki myös käyttää sillin sellaisenaan.
  • Raasta valkosipuli ja hienonna salottisipuli.
  • Laita peruna, silli, valkosipuli, salottisipuli, kananmuna, kaneli, sokeri ja tabasco tehosekoittimen kulhoon ja soseuta hyvin keskenään. Mausta vielä pippurilla.
  • Laita sekaan perunajauhoja, kunnes koostumus on sopiva. Tee pieniä palloja ja pyöräytä ne korppujauhoissa.
  • Friteeraa palloja öljyssä kunnes ne ovat kullanvärisiä, ota ne pois ja laita paperipyyhkeelle, joka imee rasvaa.

Salsakastike

  • Leikkaa aurinkokuivattu tomaatti ohuiksi suikaleiksi ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja chili.
  • Sekoita kaikki salsakastikkeen ainekset keskenään ja keitä niitä noin 20 minuutiksi. Pehmennä makua hitusella sokeria.

Aioli

  • Raasta valkosipuli ja sekoita se majoneesiin. Mausta majoneesi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!