Sillipyörykät
Sillipyörykät ovat pikkusuolainen, josta kukaan ei taatusti ensinäkemällä arvaa pääraaka-ainetta! Sillin kevyt paistaminen voissa ennen soseuttamista parantaa makua, mutta voit myös jättää sen vaiheen pois.Tarjoile sillipyörykät tomaattisalsakastikkeen ja aiolin kanssa. Ripottele halutessasi päälle tuoreita yrttejä, jos sinulla on niitä.
1 hour hr
RUOKALAJI Naposteltavat
ANNOSMÄÄRÄ 6
Ainesosat
- 2 prk Ahti Perhesilliä á 240 g
- 500 g puikulaperunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 kpl salottisipulia
- 1 kpl kananmuna
- ⅕ tl kanelia
- ¼ tl sokeria
- 10 tippaa tabascoa
- 1 rkl perunajauhoa
- pippuria
- voita
- korppujauhoja
- öljyä
Salsakastike
- aurinkokuivattu tomaatti
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 2 salottisipulia
- ½ kpl punainen chili
- 1½ dl karkeasti silputtuja säilöttyjä tomaatteja
- ½ dl öljyä
- sokeria
Aioli
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 2 dl majoneesia
- suolaa
- pippuria
- sitruunamehua
Ohjeet
- Kuori perunat, keitä kypsäksi suolattomassa vedessä ja kaada keittovesi pois.
- Paista valutetut ja kuivatut sillit voissa, noin 2-3 minuuttia. Voit toki myös käyttää sillin sellaisenaan.
- Raasta valkosipuli ja hienonna salottisipuli.
- Laita peruna, silli, valkosipuli, salottisipuli, kananmuna, kaneli, sokeri ja tabasco tehosekoittimen kulhoon ja soseuta hyvin keskenään. Mausta vielä pippurilla.
- Laita sekaan perunajauhoja, kunnes koostumus on sopiva. Tee pieniä palloja ja pyöräytä ne korppujauhoissa.
- Friteeraa palloja öljyssä kunnes ne ovat kullanvärisiä, ota ne pois ja laita paperipyyhkeelle, joka imee rasvaa.
Salsakastike
- Leikkaa aurinkokuivattu tomaatti ohuiksi suikaleiksi ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja chili.
- Sekoita kaikki salsakastikkeen ainekset keskenään ja keitä niitä noin 20 minuutiksi. Pehmennä makua hitusella sokeria.
Aioli
- Raasta valkosipuli ja sekoita se majoneesiin. Mausta majoneesi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!