Sushilautanen
Sillihän on sushin paras kaveri! Sen kirpeä maku istuu täydellisesti sushin makumaailmaan. Sillisushi syntyy vielä helpommin kuin mistään muusta kalasta – onhan maku jo valmiina ja palojen kokokin sopiva. Tässä reseptissä sushisillinä on käytetty Abban sinappi- ja ruohosipulisilliä. Valmista oma sushilautanen tällä reseptillä!
1 hour hr 30 minutes mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 1 prk Abba Sinappisilliä
- 1 prk Abba ruohosipuli- ja tillisilliä
- 2 nori-arkkia
- 1 rkl wasabia
- garia (säilöttyä inkivääriä)
- japanilaista soijaa
Riisi
- 2½ dl sushiriisiä
- 5 dl vettä
- 4 cl riisiviinietikkaa
- ½ tl sokeria
- suolaa
Ohjeet
- Huuhtele riisiä kylmässä vedessä kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Laita riisit kattilaan, jossa on lämmintä vettä, ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta 4 - 5 minuutin ajan. Alenna lämpöä vielä ja hauduta kannen alla toiset 4 - 5 minuuttia. Ota pata liedeltä ja anna riisin vetäytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola ja kaada riisin päälle. Sekoita puulusikalla, kunnes riisi on jäähtynyt.
- Muotoile riisistä pieniä tyynyjä kädessä, laita päälle pieni nokare wasabia (varoen, se on todella vahvaa) ja peitä sinappisillipalalla.
- Laita noriarkki bambumatolle (tai voipaperille) pitkä sivu itseäsi kohti. Taputtele arkin puolikkaalle (sinua lähinnä olevalle) ohut kerros riisiä, jätä 2 cm reunaa. Laita ruohosipuli-tillisillisuikaleita kaistaleeksi riisin keskelle. Kääri nori rullalle bambumaton avulla, kostuta reunaa hieman jotta rulla kiinnittyy. Paloittele sentinpaksuisiksi viipaleiksi.
- Tarjoile sushi tuoreena wasabin, inkiväärin ja soijan kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!