Ruohosipulimunakokkeli
Kuohkea ruohosipulimunakokkeli valmistuu nopeasti ja sopii hyvin kiireiseenkin aamuun ja brunssitarjottavaksi leivälle. Rapea leipä, kuohkea munakokkeli ja silli ovat täydellinen makuyhdistelmä.Katso reseptivideo täältä.
Kuohkea ruohosipulimunakokkeli valmistuu nopeasti ja sopii hyvin kiireiseenkin aamuun ja brunssitarjottavaksi leivälle. Rapea leipä, kuohkea munakokkeli ja silli ovat täydellinen makuyhdistelmä.Katso reseptivideo täältä.
Rosmariinipeltileipä on superhelppo valmistaa sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään. Valmis taikina kaadetaan pellille ja kohotetaan. Paistetulle leivälle lisätään raikasta salaattia ja Silliherkkua.Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku -resepti löytyy myös videona. Katso reseptivideo täältä.
Rapu-sillikolmioleivät ovat tuore ja raikas tapa nauttia silliä. Avokadolla ja sitruunamehulla täytetty kolmioleipä saattaa hurmata nekin herkuttelijat, jotka eivät sillistä muuten välitä.
Mätitahnaa voi käyttää hyvin myös levitteenä, kunhan joukkoon lisää hieman smetanaa tekemään siitä pehmeämpää. Hapankorpun rapeus ja kokonaisuuden happamuus sopii hienosti sillin makukaveriksi. Merellinen ja rapea herkku valmistuukin vielä niin nopeasti ja helposti!
Matjessillin vahva ja täyteläinen maku sopii hienosti sillitartariin, jota omena pehmentää ja pyöristää. Klassikko iltapalaksi tai illanistujaisiin myös niille, joille matjessilli ei yleensä ole se ensimmäinen valinta!
Abba Ruohosipuli-tillisillin joukkoon sopivat hyvin fetajuusto, punasipuli ja oliivi. Niistä saadaan aikaiseksi raikas ja kesäinen leivänpäällinen tai vaikkapa lisuke uusille perunoille. Feta-oliivisilli sopii myös kesäisen salaatin päälle.
Itse tehty näkkileipä on trendiherkku, jota voi varioida oman mielen mukaan miltei rajattomasti. Silli ja erilaiset siemenet sopivat hyvin keskenään makupariksi, mutta sekaan voit heittää vaikka mitä muuta!
Voileipäkakku on taas pop! Valmista Sillikoulun silli-voileipäkakku avoversiona. Avonainen voileipäkakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava, jossa silli ja kasvikset solmivat maukkaan liiton.
Tuore parsa ja Vesta-silli ovat erinomainen makupari. Sekoittele kylkeen sitruunavinegretti, joka tuo kokonaisuuteen hiukan kirpeyttä. Naposteltavat katoavat nopeasti parempiin suihin.
Herkullinen SOS-lautanen pelastaa tilanteen yllätysvieraiden kolkuttaessa ovelle. Keittiön kaapeista usein löytyvistä ainesosista saa koottua helpon tarjoiluvadin vieraiden pikkunälkää tyydyttämään.