Silli säilötään suolaliemeen ja siitä johtuu sillin suolaisuus. Sillin makua voidaan kuitenkin pehementää seuraavien vinkkien avulla:
- Liota silliä vedessä ennen ruoanvalmistusta.
- Liottamisen jälkeen sillin suolaisuutta voidaan pehmentää tarjoamalla sen rinnalla smetanaa tai kermaviiliä. Näillä suolaisuus taittuu ja samalla annokseen saadaan raikasta, mutta kevyttä hapokkuutta.
- Toinen suolan vastamakuna toimiva raaka-aine on keitetty kananmuna, joka pehmentää sillin suolaisuutta monessa sillireseptissä, kuten Sillicoulibiacissa tai Silliviettelyksessä.
- Juhlapöydissä silliruokien kanssa tarjottava keitetty peruna on myös hyvä makukokonaisuuden pehmentäjä. Kesällä täydellisyyttä hipova yhdistelmä on uudet perunat ja itsevalmistettu silliviettelys. Toki perinteiselle reseptille löytyy samantapaisia vaihtoehtoja kuten matjes tartar.