Etanasillit
Etanapannu esiin ja bloggaajan “Kaikki äitini reseptit” -ohjeella valmistamaan alkuruoaksi tai iltaherkuksi etanasilliä. Kokeile reseptiä alta ja ihastu!
- 1 prk Ahti Matjessilliä
- 50 g voita
- 4-5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl kapriksia
- 3-5 kpl valkosipulinkynttä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- ½ pieni fenkoli
Pinnalle
- 1 dl eilistä leipää rouhittuna tai pankojauhoa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Laita uuni lämpiämään 200 °C ja ota esille etanapannut. Paloittele sillipalat pienemmiksi kuutioiksi.
Jaa sillipalat etanapannun koloihin. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset, valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Kuutioi myös fenkoli pieneksi. Sekoita kaikki yhteen voin kanssa. Jaa massa tasan etanapannun koloihin sillin päälle.
Yhdistä pintamurun ainekset ja jaa seos kolojen päälle. Paista 200 °C noin 6 minuuttia, kunnes voi kuplii ja leipämuru saa pintaan hiukan väriä. Varaa ruokailijoille sitruunalohkoja puristettavaksi annoksen pintaan.
Tarjoa hyvän leivän kanssa.