Matjessilliä ruskistetun voi-vinegretten, perunoiden ja mantelin kera
Valmista herkullinen ja näyttävä silliateria itse omassa kotikeittiössäsi! Ruskistettu voi-vinegrette, perunat, manteli ja silli luovat kokonaisuuden, joka hurmaa herkullisuudellaan! Kaunis esillepano kruunaa annoksen.
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
- 2 prk Ahti Matjessilliä
- 1 punasipuli hienonnettuna
- ½ dl balsamiviinietikkaa
- 2 tl suolaa
- puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
- 50 g voita
- tilliä ja lehtipersiljaa
Manteliperunat
- 600 g vastakeitettyä uutta perunaa
- 1 rkl voisulaa
- 40 g mantelilastuja paahdettuna
Kiehauta balsamietikka, sokeri, suola ja sitruunankuoriraaste kasarissa.
Lisää sipuli ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kasari liedeltä.
Ruskista voi pannulla. Valuta voi sipulien päälle.
Kaada vinegretti matjessillin päälle ja ripottele pinnalle yrttejä.
Keitä uudet perunat ja sekoita niihin paahdetut mantelit. Tarjoile manteliperunat sillin kanssa.