Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mustaherukkasilli
Mustaherukat tuovat liemeen upean värin lisäksi kirpeän ja makean maun. Lisää makua mustaherukkasilli saa herukanlehdistä. Valmista mustaherukkasilliä vaikka syksyn sadonkorjuujuhliin.
Tulosta resepti
Pinnaa resepti
20
minutes
mins
RUOKALAJI
Kylmät silliruoat, Lisukkeet
ANNOSMÄÄRÄ
4
Ainesosat
1x
2x
3x
100
g
mustaherukoita
10
kpl
mustaherukanlehtiä
2
prk
Ahti Perhesilliä
Mausteliemi
1
dl
valkoviinietikkaa
1½
dl
sokeria
3
dl
vettä
2
tl
suolaa
Ohjeet
Puhdista mustaherukanlehdet huolellisesti.
Keitä etikka, sokeri, vesi ja suola kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada mausteliemi herukanlehtien päälle ja anna jäähtyä.
Kokoa huolellisesti puhdistettuun lasipurkkiin kerroksittain sillipaloja, mustaherukoita ja musta-herukanlehtiä. Kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että sillit peittyvät.
Sulje kansi ja anna maustua kaksi päivää, jonka jälkeen mustaherukkainen silli on valmis nautittavaksi.
Kokeilitko tätä reseptiä?
Kokeile lisää Sillikoulun
herkullisia reseptejä!