Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Salaattia ja maustettua lämmintä silliä
Sillin, inkiväärin ja muiden mausteiden yhdistelmästä syntyy jännittävä pikkusuolainen. Huomaathan, että pinjansiemenet saattavat palaa yllättäen, jos niitä paahtaa liian kauan!
Tarjoile salaatti täysjyväleivän kanssa sen ollessa vielä lämmin.
Tulosta resepti
Pinnaa resepti
30
minutes
mins
RUOKALAJI
Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ
4
Ainesosat
1x
2x
3x
½
prk
Ahti Matjessilliä
½
kpl
punaista chiliä
4
kpl
valkosipulinkynttä
6
rkl
oliiviöljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
currya
1
tl
sokeria
2
tl
tuoretta inkivääriä
2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
kpl
keräsalaatti
1
dl
tuoretta minttua
Lisäksi
leipää
Ohjeet
Huuhdo chili ja leikkaa ohuiksi renkaiksi ja leikkaa valkosipuli viipaleiksi.
Sekoita öljy, paprikajauhe, curry, sokeri, raastettu inkivääri, valkosipuli ja chili. Pyöräytä sillipalat hyvin seoksessa.
Kuullota pinjansiemenet kullanvärisiksi kuivalla paistinpannulla ja laita sivuun.
Laita silliseos paistinpannulle ja anna paistua noin 3 – 4 minuuttia keskilämmöllä. Mausta viinietikalla ja soijakastikkeella.
Riivi salaatti ja mintunlehdet. Laita lämmin silliseos ja pinjansiemenet päälle.
Kokeilitko tätä reseptiä?
Kokeile lisää Sillikoulun
herkullisia reseptejä!