Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sillileivokset
“Tiskivuoren emännän” hienostuneet ja kauniit Ahti -sillistä taiotut sillileivokset sopivat juhlapöytään esimerkiksi kuohuviinin kanssa tarjottavaksi.
Tulosta resepti
Pinnaa resepti
1
hour
hr
RUOKALAJI
Alkupalat, Joulu, Juhlapöytään
ANNOSMÄÄRÄ
15
Equipment
jämäköitä muffinssivuokia
pursotinpussi + tylla
Ainesosat
1x
2x
3x
Pohja
125
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
3
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
prk
Ahti Matjessilliä
1
pieni punasipuli
240
g
smetanaa
½
sitruunan mehu
1
kananmuna
kourallinen hienonnettua ruohosipulia
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
ripaus mustapippuria
Koristeluun
1
dl
kuohukermaa
3
rkl
piparjuurituorejuustoa
lehtipersiljaa
Ohjeet
Pohjien valmistus
Aloita leivosten valmistaminen taikinapohjan leipomisella. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot, suola ja vesi. Nypi taikina sormin tasaiseksi massaksi.
Kerää valmis taikina palloksi, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täytteen valmistus
Kuutioi sillipalat ja hienonna punasipuli pieneksi. Lisää ne smetanan kanssa kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu sekä riko kananmuna. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää hienonnettu tuore ruohosipuli sekä lehtipersilja.
Rouhi seokseen vielä hyppysellinen mustapippuria ja sekoita.
Leivosten kokoaminen
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ota taikina jääkaapista ja jaa se noin 15:sta osaan.
Painele taikina huolellisesti muffinssivuokien pohjalle sekä reunoille. Laita vuoat uunipellille ja kaada täyte taikinapohjille tasaisesti.
Paista leivoksia uunissa 200 °C noin 15 - 20 minuuttia, kunnes leivosten reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn. Anna leivosten jäähtyä.
Viimeistely
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon piparjuurituorejuusto ja sekoita massa tasaiseksi.
Lusikoi seos pursotinpussiin ja pursota vaahtoa hieman kunkin leivoksen päälle. Koristele leivokset vielä lehtipersiljan lehdin.
Kokeilitko tätä reseptiä?
Kokeile lisää Sillikoulun
herkullisia reseptejä!