Uppomunaleipä sillillä
Uppomunaleipä karamellisoidulla sipulilla ja uppomunalla on herkullista niinkin, mutta silli tekee leivästä täydellisen. Tämän reseptin laati bloggaaja “Kokit ja potit”.
- 4 viipaletta saaristolais- tai ruisleipää
- ½ prk Ahti Matjessilliä
- 4 kananmunaa
- 4 rkl smetanaa
- 1 tl sinappia
- herneenversoja tai salaattia
Lisäksi uppomunien keittämistä varten
Karamellisoitu sipuli
- 2 keskikokoista keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- tilkka öljyä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1-2 rkl vettä
Kuori sipulit ja valkosipulinkynsi. Siivuta sipulit ja hienonna valkosipuli.
Laita öljy pannulle ja kuullota sipuleja miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, niin lisää vesi, valkoviinietikka ja sokeri. Sekoita ja anna sipulien hautua pehmeiksi.
Sipulien tekeytyessä sekoita smetanaan sinappi. Jaa maustettu smetana leipien päälle. Laita smetanan päälle herneenversoja tai salaattia. Silppua silli valmiiksi.
Keitä vesi ja lisää etikka. Pyöritä lusikalla veteen kunnon pyörre ja riko kananmuna pyörteeseen. Helpoiten uppomuna pysyy kasassa, jos keität ne yksitellen. Keitä 4 minuuttia ja nosta uppomuna leivän päälle. Viimeistele sillillä.